06 - 21 65 78 65 stuur een mail

Nieuws…

 

Omzetten VCA versie 2008/5.1 naar versie 2017/6.0

Het is mogelijk om dit zelf te doen m.b.v. een stappenplan en bijhorende  uitleg en documenten. Inclusief 1 begeleidingsbezoek van 2 1/2 uur.   € 500,00 voor VCA* en € 650,00 bij VCA**. U krijgt daarbij een verklaring van ondersteuning door een Middelaar Veiligheidskundge.

Ik kan u ook alle benodigde documenten aanleveren en begeleiden bij de implementatie. Inclusief 3 begeleidingsbezoeken van 2 1/2 uur. €750,00 voor VCA* en €950,00 voor VCA**.

Alle genoemde bedragen zijn  excl. BTW en reiskosten.

Landelijk www.rie-register.nl : bedrijfsrisico's te lijf in elk bedrijf!


Lees verder over Landelijk www.rie-register.nl : bedrijfsrisico's te lijf in elk bedrijf!

Paniek zaaien

Je kunt de krant niet openslaan of er is wel weer ergens asbest gevonden. Weer een woning ontruimd of nog erger een heel bejaardentehuis. Gisteren nog, is er een huis ontruimd omdat in de badkamer tijdens verbouwingswerkzaamheden, onder het toilet, een plaatje asbest was gevonden. Hopsakee paniek in de tent, lint om het huis, bewoners en kanariepiet opgevangen in een plaatselijke sporthal, en asbestsaneerders erin. Pas geleden werd een gemeentehuis een dag gesloten omdat er een raam moest vervangen. In de stopverf van het oude raam zat mogelijk asbest verwerkt.
Lees verder over Paniek zaaien

Blijven nadenken

Hoe meer regeltjes wij krijgen waar we aan moeten houden en hoe meer er volgens vaste protocollen wordt gewerkt, hoe minder wij gaan nadenken. Natuurlijk protocollen moeten er zijn. Ze geven een houvast, vaak ontstaat een werkmethode na lang dingen te hebben uitgeprobeerd. Dat is heel goed.
Lees verder over Blijven nadenken

Applaus

De kerst hebben wij voor het eerst sinds jaren eens in het buitenland doorgebracht. Dat was een ervaring op zich. Op eerste kerstdag in je zomerkleren in een land met zeer aangename temperaturen. Om er te komen moest er uiteraard gevlogen worden. Want wil je in deze periode in zomerse sferen doorbrengen moet je toch wel een eindje van huis. Het was zeker 20 jaar geleden dat ik voor het laatst had gevlogen. Dus wat dat betreft kan ik hier wel een objectieve vergelijking over maken.
Lees verder over Applaus

Pruik en andere bril

Sinds enige tijd is op SBS 6 weer het programma `Undercover boss`. Een directeur van een grote onderneming gaat meedraaien in zijn organisatie als werknemer. Om onherkenbaar te zijn is soms een ander kapsel, brilmontuur en werkkleding al ge-noeg. De bedoeling is om vanuit de positie van de werknemer te bekijken wat er speelt op de werkvloer. Wat goed gaat en wat niet en om te ervaren hoe de mede-werkers aankijken tegen hun werk en het beleid vanuit de directie.
Lees verder over Pruik en andere bril

Knippen en plakken

Wie regelmatig achter de computer zit zal uit tijdsbesparing wel eens wat kopiëren, knippen en plakken. Vaak heb je geen zin om hele lappen tekst over te typen. Of alweer een offerte te maken waar grotendeels hetzelfde in komt te staan maar alleen de bedragen en nog wat gegevens moeten worden aangepast.
Lees verder over Knippen en plakken

Regelmatige column

Met ingang van 15 oktober 2009 is er regelmatig een Column van mij te lezen in de handelskrant voor industrie en bedrijf, "Vraag en aanbod". De publicatie vindt plaats op de pagina "ondernemerszaken". De bedoeling is om periodiek te schrijven over onderwerpen die betrekking hebben op de dagelijkse praktijk rondom Arbo -en veiligheid. Hoe gaat dat certificeren nou in zijn werk, hoe doen andere bedrijven dat, hoe kom je een audit door enz. enz.
Lees verder over Regelmatige column

Altijd B

Tijdens het geven van VCA-cursus krijg ik te maken met allerlei cursisten. Leidinggevenden, stratenmakers, kraanmachinisten, preventiemedewerkers, lassers, tractorchauffeurs enz. Hoe meer verschillende beroepen in een groep hoe boeiender de cursus. Van elkaar kun je namelijk heel veel leren, daar kan geen boek tegenop. Ik nodig iedereen uit om te komen met praktijkvoorbeelden over de verschillende onderwerpen die worden behandeld.
Lees verder over Altijd B

Werken met gevaarlijke stoffen veroorzaakt ruim een derde van de jaarlijkse sterfgevallen door werk…

Jaarlijks 3000 doden als gevolg van werk… Heeft u het ook gelezen in de krant en gehoord op het journaal? Ik wel en het verbaasd mij niet dat er veel sterfgevallen gerelateerd zijn aan het werk. De aantallen, daar schrik ik wel van. Het is dus nog veel erger dan ik vermoede. Door mijn werk als veiligheidskundige kom ik bij bedrijven in allerlei branches en spreek veel mensen. Zowel leidinggevenden als mensen op de werkvloer. Van hen hoor ik dingen waar de oren van gaan klapperen.
Lees verder over Werken met gevaarlijke stoffen veroorzaakt ruim een derde van de jaarlijkse sterfgevallen door werk…

Help! Audit in zicht…

Veel bedrijven plannen in de periode tussen november en april de jaarlijkse audit voor (her) certificering VCA, ISO of wat het bedrijf ook heeft aan certificaten. Voor velen een tijd waarin het wat rustiger is en er meer aandacht is voor alles wat samenhangt met de certificaten. Soms komen mensen dan tot de vervelende ontdekking dat de RI&E al een half jaar verlopen is, nog een aantal medewerkers een cursus moeten volgen en dat ook niet al het gereedschap (op tijd) is gekeurd.
Lees verder over Help! Audit in zicht…

Heleen de Vries Lentsch - Westerdijk 56 - 06 21 65 78 65 - 2451 VC Leimuiden
wwww.veiligheidskundige-vca.nl - info@veiligheidskundige-vca.nl